Slagerij Verweij |
In onze worstmakerij produceren wij bijna al onze worsten en vleeswaren. Op ambachtelijke wijze worden onze producten bereid uit topkwaliteit vlees, kruiden en specerijen. Daarnaast vindt u in onze winkel ook vele vlugklaar artikelen die allemaal uit eigen slagerij komen.
Bij ons kunt u terecht voor heerlijke diepvriespakketten. Zo heeft u altijd een passend stukje vlees in huis. Graag vroegtijdig bestellen om teleurstellingen te voorkomen.
Zo kunt u bij ons een half varken bestellen, maar ook de voor- of achterbout van een rund.
Wij verwerken dit tot onze bekende producten zoals u van ons gewend bent.
Op een steenworp afstand van de molens van Kinderdijk ligt de boerderij 'Bongers wens', het agrarisch bedrijf van Jasper Meerkerk. Hier worden al drie generaties lang de mooiste Hollandse runderen op een natruur- en diervriendelijke manier grootgebracht.
Jasper Meerkerk werkt al meer dan 30 jaar op de boerderij aan een (h)eerlijk product. Vroeger samen met zijn vader, nu samen met zijn zoon die klaargestoomd wordt om in de toekomst het stokje over te nemen.
Op de boerderij wordt iedere dag gewerkt aan een kwaliteitsproduct. Jasper en Gerrit specialiseren zich in eerlijk rudvlees van het hoogste niveau. kleinschaligheid en diervriendelijkheid zijn hierbij de belangrijkste pijlers.
Dat het verzorgen van de runderen en kalveren behalve hun vak ook hum passie is, is aan alles te merken. Het enthousiasme en liefde wat ze uitstralen wanner ze over het befrijf vertellen en zo ook het plezier waarmee ze dag in dag uit met de dieren bezig zijn.
De runderen zijn echte vleesrassen. De combinatie met de gezonde voeding ( die in eigen huis wordt bereid) verklaart de volle smaak en mooie zachte structuur van het vlees.
De runderen verblijven in ruime stallen. Niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar op ouderwerts stro dat driemaal per dag moet worden ververst. Dit draagt niet bij aan de efficiëntie binnen het bedrijf, maar wel aan de diervriendelijkheid die Jasper Meerkerk hoog in het vaandel heeft staan.
Diervriendelijkheid is ook de reden dat bij het aanbreken van de eerste lentezon de deuren van de stallen open gaan. De koeien en kalveren kunnen grazen op het uitgestrekte grasland achter de boederij.
Door het grote succes van deze werkwijze is Meerkerk een samenwerkingsverband met een aantal boerenbedrijven uit de omgeving aangegaan. Hierdoor kan hij aan de vraag en de kwaliteitseisen van het rundvlees voldoen.
De kalfjes en koeien groeien op tot sterke runderen die tijdens hun verblijf op 'Bongers Wens' geen stress hebben gekend. Het vakmanschap, de passie en de routine waarmee Jasper Meerkerk elke dag zijn dieren verzorgt maakt het grote verschil met de massale vee-industrie. Dit zorgt uiteindelij voor een minstens groot verschil in kwaliteit, malsheid en smaak.
Het vlees smaakt ouderwets lekker, zoals het hoort.
Het rundvlees dat op deze manier tot stand komt, heeft een aantal gezonde voordelen.
Wij beschikken over zorgvuldig geselecteerd varkensvlees. Vlees van de Veluwe. Want kwaliteit hoeft niet van ver te komen! De Veluwe is een gebied met veel natuur en schone lucht. Dat is een prima omgeving voor mens en dier.
Varkensvlees moet lekker zijn, maar ook betrouwbaar. Onze leverancier, Vleeshandel Barten BV, neemt al jaren af bij dezelfde boerenbedrijven en zij kunnen hierdoor de kwaliteit waarborgen.
Voor ons is dierwelzijn van groot belang. Diervriendelijk wil zeggen dat het dier...
De varkens die vleeshandel Barten inkoopt zijn gezond en niet gestrest.
Bij dierwelzijn gaat het om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn van de varkens. De Britse Animal Welfare Council (FAWC) heeft vijf vrijheden bepaald om vast te stellen of dieren wel of niet diervriendelijk worden gehouden.
Varkens zijn sociale dieren die ruimte nodig hebben. Daarom hebben de door ons geselecteerde, varkens een ruime stal met voldoende speelmateriaal. Bovendien beschikken de stallen over voldoende licht, zodat de dieren een natuurlijk dag- en nachtritme hebben.
Deze afkorting staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In alle onderdelen van onze productie-processen zijn wij nagegaan waar de gevaren kunnen ontstaan voor de consument. Vervolgens hebben wij zorgvuldig zo nodig passende maatregelen genomen om de risico’s uit te sluiten. Zo heeft u de zekerheid dat alle producten van Vleeshandel Barten B.V. veilig zijn voor consumptie.
Vleeshandel Barten B.V. heeft een EEG erkenning en een HACCP normering, welke is afgegeven door NVWA (Nieuwe Voedsel en Waren autoriteit). Deze erkenning houdt in dat er aan de strengste Europese richtlijnen wordt voldaan ten aanzien van persoonlijke- en bedrijfstechnische eisen. Daarnaast is interne logistiek vastgelegd, zodat er geen kruisbestuiving kan plaatsvinden.
In eigen worstmakerij maken wij steeds mooiere producten allergeenvrij, zoals onderstaande producten. Vraag gerust naar het complete allegeenvrije aanbod.
Wij verkopen tegenwoordig ook e-nummervrije kruidenmixen voor maaltijden. Deze kruidenmixen bevatten alleen zeezout, gedroogde kruiden en specerijen.
Meer informatie vindt u op www.mixefree.nl.